Signerende tekenaars editie 2018

Dave Kendall


Dave Kendall is een Britse illustrator die gespecialiseerd is in horror en fantasy. Hij starte zijn carière bij Pat Mills, creator van 2000ad. Nadien heeft hij onder ander artwork geproduceerd voor Metallica. Hij heeft ook meegewerkt aan online comics zoals Brian Lumley´s Necroscope comic adaptions. Vervolgens werkte hij een heel aantal jaren voor de card-games: "Magic the Gathering" en "World of Warcraft" kaarten ontworpen. Bij uitgeverij Daedalus is zijn reeks "De orde van de kling" uitgekomen en deze bestaat momenteel uit twee delen.

folder folder
Massimiliano Notaro

Massimiliano is een Italiaanse striptekenaar. Hij begon zijn carière met werken voor de Dino Leonetti Studios. Tijdens deze periode publiceert hij strips en illustraties voor diverse Europese uitgevers waarbij hij kan experimenteren met verschillende stijlen en technieken. Hij blijft albums maken voor de Italiaanse markt, onder andere een album van de John Doe Saga in 2004. Nadien gaat hij samenwerken met Philippe Saimbert waarmee hij "Blood Academy" maakt - uitgegeven door Joker Editions voor de Franse markt. Dankzij de samenwerking met Daisho Studio, van Saverio Tenuta heeft hij de serie "Antarcides" uitgegeven bij Daedalus, overgenomen. Hij heeft getekend aan deel 3 en 4. Momenteel werkt hij aan een persoonlijk project.
folder folder

Jean-Baptiste Andréae


Jean-Baptiste is een Franse striptekenaar afkomstig uit Bordeaux. Na zijn studies van Schone Kunsten start hij zijn carrière in de publiciteit en zet ze verder met illustreren. Hij ontdekt het tekenen van strips in 1991 bij een ontmoeting met Mathieu Gallié waarmee hij de serie "Hartenvreter" zal maken. De serie kent veelsucces en nog veel meer herdrukken. Vanaf het einde van de jaren 90 gooit hij zit op een nieuwe serie: "Het mechanische land" waar hij ook het scenario van voor zijn rekening neemt. Momenteel werkt hij aan het sublieme - bij Daedalus uitgegeven "Azimut" waarvan recentelijk deel 4 van uitkwam in het Frans en deel 3 in het Nederlands.

folder folder

Walterell


Walter Laureysens, pseudoniem Walterell (Antwerpen, 4 november 1948) is een Vlaams striptekenaar. Na zijn studies op de Academie voor Schone Kunsten te Antwerpen werd hij medewerker van Studio Vandersteenen schetste in totaal 197 albums voor de Duitse Bessy-reeks. Als freelancer illustreerde hij voor verschillende educatieve uitgeverijen. Toen in 1978 een medewerker van het tijdschrift Essef hem voorstelde om voor dat blad een strip te ontwerpen, bedacht hij de serie Killroy was here. Sinds 2004 herwerkt hij de serie tot ongeveer acht albums, en geeft ze uit in eigen beheer.

folder folder

Baudouin Deville


Baudouin Deville is een Belgische striptekenaar en scénarist. Hij begint zijn carriere met een trilogie: bestemming Peru - Het geheim van Pacachutec - Atomium 58. Nadien heeft hij nog een aantal albums uitgebracht die enkel in het Frans verschenen zijn. In 2012 begint hij aan een nieuwe trilogie waarvan Brussel en Rome vertaald zijn bij uitgeverij Daedalus. Dit jaar - 60 jaar na de bouw van het Atomium komt hij terug met zijn nieuw album: Glimlach 58, het album is mede mogelijk gemaakt door de nodige crowdfunding en het enthousiasme van uitgever Paul Anspach. Naast dit alles is hij ook Designer en reclametekenaar.

folder folder

Bart Proost


Bart Proost heeft een eigen reeks met Alexander De Grote. Alexander De Grote is een stripfiguurtje dat het bekende historisch personage parodieert. In 2009 verscheen het eerste gag-album voor Brabant Strip. Het album kwam uit in 2011. Het album (‘Alfa & Omega’) werd achteraf heruitgegeven door Strips2Go, de uitgeverij die in 2013 ook het tweede humoristische avonturenalbum ‘De Sandalen van Hermes’ (met scenarist Barcas). In februari 2016 verscheen het derde Alexander-album ‘Het Raadsel van de Sfinx’, wederom een komisch avonturenverhaal bij Strips2Go. In oktober 2017 kwam bij dezelfde uitgeverij het gagalbum 'De Kleine Alexander' uit, een deels educatief gag-album over de jeugd van de jonge Alexander. In 2015 bracht Saga Uitgaven de ‘one-shot ‘Alleen Op De Wereld: Chavanon’ uit. Proost werkte vier jaar aan deze interpretatie van de klassieke 19de-eeuwse roman van Hector Malot.

folder folder